31 Temmuz 2012 Salı

İspanya'nın İşi Bu Kafayla Zor




ABD'den sonra turnuvanın en iyi kadrosu İspanya, ama önemli bu değil.Önemli olan amaç, yani ABD.Bu yoldaki en büyük rakip de Arjantin.İspanya ise Avustralya'yı son anda çok küçük bir tehdit yaşasa da rahat geçti ama yapması gerekeni yapmıyor İspanya, onlara final yolunda en büyük darbeyi de vuracak olan boyalı alan üstünlüklerine dayalı oyun oynamamaları olacak.

Şöyle başlayalım:İspanya'nın 3 tane zeka küpü oyuncusu var:Pau-Marc-Calderon.Oyun bu üçlünün üzerinde dönecek ve bu üçlü oyundayken başka kimse topun yönlendirilmesine karışmayacak, Rudy de dahil.Ama Jose oyunu ne kadar etkili kuracak olursa olsun asıl üstünlük Marc'a oyunu kurma görevi verildiğinde başlar.Avustralya karşısında da İspanya'nın oyuna 2. yarıda hükmetmesi tesadüf değil kendini zorla oyunda dahil eden Marc Gasol'ün etkisidir.


İlk yarının bitmesine daha 5-6 dakika varken İspanya'nın rakibine 8 hücum ribaundu vermesi kabullenilebilir bir şey değildi.Marc'ın toplasak 4 defa topu eline alması da skandaldı sadece, onu oyuna yeteri kadar katamadağında dağınık bir hücum çıktı ortaya, hızlı oyunlar oynamak çekici geldi İspanya'ya ama sete set kaldıklarında Fernandez ve Llull'e gereğinden fazla topla oynama şansı verip Marc'ı belirli bir bölgede dikmek ve boyalı alanı sadece Pau üzerinden oynamak intihar olur.

Memphis'te destanlar yazıp İspanya'da kötü görünmesinin nedeni de hep bu oldu Marc'ın.

Ortada Arjantin ve ABD'den oluşan çok güçlü 2 rakibi var İspanya'nın.Bu 2 rakibine karşı en büyük üstünlüğü boyalı alanı.Ama özellikle Marc.Oyunun kontrolünü ele aldığında sonuç hep olumlu oldu bugün.Marc ekmeğini taştan çıkarmak zorunda kaldı ama hücum planlarının onun üzerinden dönmesi gerek.Boyalı alanda Pau'dan bile çok daha iyi bir oyun kurucu Marc, eğer bir direniş olacaksa, ABD'yi zorlayan bir takım çıkacaksa bu Navarro ve Marc'ın iyi oynamasına bakacak.Bu 2008'de de böyle oldu 2012'de de böyle olmak zorunda.


İspanya bu kafayla gidip Marc'ı 2. planda tutmaya devam ederse, Pau'ya dayanıp boyalı alanı sadece onunla kullanmaya karkarsa hücum düzeni allak bullak olur iyi rakipler karşısında.Bu hatayı Arjantin ve ABD'ye yediremezsin, Avrupa kıtasından Amerika kıtasına bir direniş gelecekse bu direnişin baş kahramanları arasında Marc ön sırada yerini almak zorunda.Öyle ya da böyle, başka şansı olsaydı keşke Scariola'nın ama yok.

O kadar konuştuk 82-70 biten maçta birkaç istatistik de verelim:

Pau Gasol 20 sayı atarak en skoreri oldu İspanya'nın.Rudy 17 sayı 6 ribaund, Marc Gasol de 12 sayı 7 ribaund yaptı.Avustralya'da ise 12'şer sayı atan Joe Ingles ve Brad Newley takımlarının en skoreri oldu, Patrick Mills de 11 sayı attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder