28 Temmuz 2012 Cumartesi

Courtney Vandersloot



TKBL'de Beşiktaş transferde önemli 3 adım atmıştı 2011 yazında.Jantel Lavender, 2011 WNBA draftının 4. sıra seçimi Amber Harris ve Chicago Sky'lı oyun kurucu Courtney Vandersloot transfer edildi.Bu isimlerden en göze çarpanı çaylak yılında All-Star olan Courtney Vandersloot.Onu biraz tanıyalım.

2 Ağustos 1989'da dünyaya geldi.1.73'lük oyun kurucunun lise kariyeri Kentwood'da geçti ve lise bitince Gonzaga Üniversitesi'ndeki kariyeri başladı.Kolej kariyeri boyunca 14.8 sayı 8.1 asist 3.7 ribaund ve 2.6 top çalma ortalamaları gibi oldukça başarılı rakamlar yakalaedı.West Coast Konferansında 3 kere(2009,2010,2011) yılın oyuncusu seçildi.Yine aynı yıllarda West Coast konferansı turnuvasında turnuvanın MVP'si oldu.9.4 ortalamasıyla 2010 NCAA'in asist kralı oldu.



2011 WNBA draftına katıldı.3 sıradan Chicago Sky tarafından seçildi ve hayalini gerçekleştirmeyi başardı.Sıra çalışıp iyi başarılar kazanmakta.Şu anda ligdeki ilk yılını geçiriyor ve beklentiler doğrultusunda gayet başarılı.Tabi ki sınırlı bir oyuncu ama kimse ondan Sue Bird olmasını da beklemiyor zaten.

OYUN TARZI

Hayatı ikili oyun diyebiliriz Vandersloot için.Maç içinde ikili oyun oynadığı sürece verimliliği yüksek oluyor yoksa klasik setlerde yeteneklerinin sınırlı olması çok sınırlıyor onu.Çok üst düzey bir oyuncu değil malesef.Birebirde adam geçemez kolay kolay, bazen iyi penetreler yapsa da asla üst düzey değil bu konuda da.Kendi şutunu yaratamıyor ve istikrar sorunu var.2011 sezonun sonrlarına geldiğimiz şu günlerde Ağustos ayında form grafiği fazlasıyla düştü.

Ancak olumlu olan yönü ikili oyunu üzerinde biraz durabiliriz.Pick&roll'lardan sonra orta mesafe şut atmak, boşluğu bulup turnikeyi bırakmak veya post-up'ta pozisyonunu alan uzunlara veya başka yerlerde şuta hazırlanmış takım arkadaşlarına gayet iyi servis yapıyor.Özellikle Sylvia Fowles'la oynadığı pick&roll sonrası Fowles potanın dibine girdiği zaman onu çok iyi besliyor ama Beşiktaş'ta bu kadar rahat pick%roll yapabileceği bir takım arkadaşının olmayacak olması dezavantaj olacak gibi görünüyor.Beşiktaş'ın tek şansı ikili oyunlar üzerine ölümüne çalışması.



Savunmada ise gerçekten üst düzey bir mücadeleci.Savunmaya kendini adayan cinsten.Birebirde onu geçmek de fazlasıyla zahmetli.Bir oyuncuyu saha içinde sürekli rahatsız etmek için biçilmiş kaftan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder