1 Ağustos 2012 Çarşamba

Lauren Jackson'a 1 Madalya Daha Yakışır




2012 Londra Olimpiyatlarında kadın basketbolunun söz sahibi ülkesi Avustralya zor da olsa Brezilya'yı 67-61 mağlup etti ve Fransa şokunun ardından galibiyetini aldı.

Brezilyalı Karla Costa 22 sayıyla maçın en skoreri oldu ve attığı kritik üçlüklerle takımını maçta tuttu aslında ama Avustralya'nın oynadığı maçlarda asıl belirleyici olduğunu unutmamak lazım.Çok güçlü bir gelenek Avustralya, Lauren Jackson liderliğinde 3 gümüş madalya kazandı olimpiyatlarda ve yine L.Jackson'la birlikte 4.sünü arıyor ancak bu sefer yanlarında çok önemli biri yok.Penny Taylor.

Avustralya'nın halihazırda en büyük sorunu Lauren Jackson'ı yerli yerinde kullanamamak gibi duruyor, aldığı iyi pozisyonlara rağmen eline top değmediği hücumlarda bile var gücüyle çalışıp oyuna küsmemesi Jackson'ın karakteri zaten, egolarının da ne kadar düşük olduğunun bir ispatı.Ama önemli değil.Bu takımın Lauren Jackson'ı en iyi şekilde kullanması lazım, Penny Taylor olmadan da yapmak zorundalar yoksa Fransa da Rusya da akın akın geliyor.Kolay mı değil, dünyada Penny Taylor gibi bir oyuncu söyle desen yok da zaten ancak yapılmayacak bir işte değil bu.

Baskılı savunmalara karşı Elizabeth Cambage ve Lauren Jackson gibi boyalı alan oyuncularının aktif olması çok rahatlatır Avustralya'yı, ancak dışarda Taylor'ın yanına bir de Erin Philips'in yokluğu iyice zorlaştırıyor işleri.

Hem olumlu hem olumsuz çok şey söylenir Avustralya için, işleri kat kat daha zor önceki yıllardan belki de madalya gelmeyecek bu sefer.Nitekim aldıkları Fransa mağlubiyetinin ardından grup birinciliği mucizelere kaldı.Ama Lauren Jackson başta tarihteki yerlerini almış olacak o jenerasyon, kadın basketboluna sınıf atlattılar çünkü.

Maça dönersek Avustralya'nın kahramanları 18 sayı 8 ribaundla Lauren Jackson, 17 sayı 10 ribaundla Elizabeth Cambage ve 11 sayı 6 ribaundla Suzy Batkovic oldu.

Avustralya'nın bir sonraki maçı çok şeyi belirleyecek.Perşembe günü TSİ 13.15 Rusya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder